2003


Nederlandse honden vinden alleen doden
Reizen, Kranten, 2003
woensdag, 31 december 2003

KERMAN - De vijf honden van de Nederlandse Reddingshonden Hulpdienst staan kwispelend met hun bazen te wachten op de vlucht naar huis. Tijdens de drie dagen zoeken in het puin van Bam hebben ze alleen doden opgespoord. De kans dat er nu nog levenden onder het puin zitten is miniem, dus vliegt het team terug naar Nederland. In Iran zijn inmiddels meer dan 30.000 lichamen geborgen. De overheid vreest dat het dodental oploopt tot 50.000.

 
'Alle buren zijn dood, het is te veel'
Reizen, Kranten, 2003
maandag, 29 december 2003

BAM - Bam begraaft zijn doden. En dat zijn er verschrikkelijk veel. Zeker twintigduizend mensen waren op slag dood, zo’n tweeduizend gewonden bezweken alsnog. Ongeveer duizend mensen zijn nog levend uit het puin gehaald. Impressie uit het rampgebied.

 
'Vandaag kom ik níet uit Bam'
Reizen, Kranten, 2003
dinsdag, 30 december 2003

BAM - De Nederlandse wetenschapper Bastienne Wentzel, die door Azië en het Midden-Oosten reist, was in de buurt van de Iraanse stad Bam toen daar eind vorige week de aarde beefde. Gisteren was zij in het bijna tweehonderd kilometer verderop gelegen Kerman, waar duizenden slachtoffers vanuit Bam naartoe zijn gebracht.

 
Klimmen in de schaduw van Everest
Reizen, Buitensport, Outdoor Magazine, 2003
maandag, 01 december 2003

Het prachtige Everest gebied in Nepal is voor de gewone toerist vooral bekend om z'n wandelmogelijkheden. En voor de echte klimmer liggen er aardig wat uitdagingen in de vorm van Mt. Everest en andere achtduizenders. Maar wie schetst mijn verbazing toen ik hoorde dat een volstrekte leek op klimgebied een toppoging kan wagen op een 6000 meter hoge Himalaya-piek! Een verslag van de hoogste klimcursus ter wereld.

 

Powered by Multicategories Component for Joomla!1.5