Diagned


 

Zorgportal wijst de weg in de zorg
2008, Diagned
dinsdag, 01 april 2008

KiesBeter.nl wil burgers antwoord bieden op al hun vragen op het gebied van gezondheid en zorg. Met die informatie kunnen ze betere keuzes maken uit het grote aanbod in de zorg, zo is de gedachte.

 

 
Ziekte van Lyme
2007, Life Sciences, Diagned, Farmacie
vrijdag, 01 juni 2007
Stap voor stap op weg naar betere diagnostiek

Het aantal teken in Nederland dat besmet is met de borrelia-bacterie neemt toe, constateren onderzoekers. Het risico op Lymeziekte stijgt dus ook. Tests om antistoffen tegen de bacterie aan te tonen zijn er wel, maar die leveren slechts indirect bewijs. Een methode om de aanwezigheid van de bacterie direct aan te tonen is zeer gewenst.

 

 
De tijd is rijp voor zelfdiagnostiek
2007, Life Sciences, Diagned, Farmacie
donderdag, 01 maart 2007

Twee jaar geleden richtten klinisch chemici Hans van Duijnhoven en Christian Schoenmakers de Stichting ServiceLabs op. Het is de eerste organisatie die zich richt op professioneel uitgevoerde zelfdiagnostiek voor particulieren. Hoe gaat het nu met de ondernemers en de stichting?

 
Beslissen op basis van risicoprofilering
2006, Diagned, Farmacie
vrijdag, 01 september 2006

Een Europese megastudie wil de vraag beantwoorden of vroege detectie en behandeling van prostaatkanker de sterfte aan deze ziekte kan verminderen. Belangrijk daarbij is dat de kwaliteit van leven van de patiënten niet achteruit gaat. Een stapsgewijze risicoprofilering is één van de middelen die in deze ERSPC studie ontwikkeld zijn. “Een derde van de gevonden tumoren is ongevaarlijk. Het is onaanvaardbaar dat die wel worden behandeld.”

 

 
Huisartsenspecial
2006, Diagned, Farmacie
donderdag, 01 juni 2006

BMedia verzorgde vier interviews voor de Diagned Magazine Huisartsenspecial.

 

 

 

Powered by Multicategories Component for Joomla!1.5